top of page

אמא'לה, הרופא אמר שיש לי צניחה

Writer: אילת אורבךאילת אורבך

צניחות הן מבהילות, אבל חשוב לדעת שלא מדובר בבעיה מסוכנת מבחינה רפואית, אלא בעיקר בחוסר נוחות. כל אחד משלושת האיברים יכול לצנוח. הרחם מלמעלה, הרקטום (סוף מערכת העיכול) יכול לדחוף את הקיר האחורי של הנרתיק כלפי מטה והשלפוחית- מעבר לקיר הקדמי של השלפוחית. עשרים אחוז מהנזק קורה בלידה הראשונה וכל לידה מביאה איתה עוד עשרה אחוזים. נוספים לזה עומסים לאורך שנים, כמו -שיעול כרוני, עצירות שחוזרת או סחיבה של משאות כבדים וסוגי ספורט שכוללים קפיצות חוזרות. כשרצפת האגן לא מחזיקה את הדחיפות החוזרות האלה, רקמות החיבור שמעגנות את איברי האגן לחלל הבטן נמתחות שוב ושוב ומתארכות. הפתרון הכי טוב לזה הוא מניעה- ניהול עומסים בהתאם ליכולות של רצפת האגן להגיב ולהחזיק את האיברים באופן שלא ירדו בהדרגה עם כל העמסה. ובמילים פשוטות- שיקום רצפת אגן אחרי כל לידה או תקופת החלשות.

הצניחה יכולה להופיע ברמות שונות.

איך זה מרגיש? - בבדיקה עצמית של הנרתיק המבנה מרגיש שונה משהיה. לפעמים נרגיש מעין 'בלון' שבולט לתוך הנרתיק וחוסם את הדרך.

לפעמים, אחרי התרוקנות, בזמן ניגוב, יהיה אפשר להרגיש את הבלון יושב נמוך בפתח הנרתיק או מחוץ לו. -- בקיום יחסים הנרתיק מרגיש אחרת כי הוא מכיל פתאום עוד איברים. - בפעילות גופנית מאומצת כמו ריצה או זומבה יש הרגשה של משהו שקופץ בקצב אחר ממך.. (מזכיר קצת קפיצה בלי חזייה).


מה עושים?

  1. משנים הרגלים להפחתת עומסים מיותרים-  - הפוגות ישיבה במהלך עמידה ממושכת- קילוף ירקות, קיפול כביסה וכדו' בישיבה

  2. תרגול רצפת אגן-  משפרים את יכולת הסגירה של פתח הנרתיק בזמן מאמץ ומעלים את מסת השריר באזור התמיכה.


כדאי לעשות ניתוח?

בניתוח מעגנים את האיברים שצנחו כלפי מעלה בעזרת רשת או רצועה.

לניתוח יש סיכונים כמו כל ניתוח אחר והוא דורש את זמן ההחלמה שלו. שימי לב- ההחלטה על ניתוח היא שלך, מאחר ומדובר בעניין של נוחות ולא בבעיה בריאותית.

חשוב לנסות קודם תרגול שמרני- אם ראית שתרגלת במשך שלושה חודשים והשיפור לא מספיק לך, רק אז תחשבי על האפשרות הניתוחית. גם אם הולכים בסוף על ניתוח, התוצאות שלו יהיו טובות יותר כשניגשים אליו עם שרירים טובים.


ויש עוד אפשרות! התאמת פסארי- קובייה או טבעת מסיליקון שיושבת בנרתיק, מחזיקה את הדפנות שלו ונותנת את התמיכה החסרה. תוכלי לקרוא עוד על הפסארי בפוסט שהוקדש לו- 'הכירי את הפסארי- רגע לפני שאת חושבת על ניתוח לצניחת איברי אגן'.

בהצלחה!

 
 
 

Comments


  • פייסבוק שחור ורוד
  • פייס שחור ורוד
  • אינסטוש שחור

© כל הזכויות שמורות לאילת אורבך 2023    |  בניית ועיצוב אתר: מרב אלמלם

bottom of page